För några veckor sedan semestrade vi några dagar på Visingsö. Jag älskar att kunna semestra bara några mil hemifrån samtidigt som det ändå känns så ”exotiskt” och långt bort. För barnen känns det stort och spännande. Flera timmar i bilen för att sedan komma till en plast som erbjuder både en båtresa över till en ö och camping i vackra Gränna.

IMG_0333Utsikt från Visingsö

Jag är en hemkär person. Att bara vara hemma och vara ledig är tillräckligt för mig på min semester. Jag känner mig trygg och lugn. Sedan jag blev diagnostiserad med diabetes så är trygghet och lugn väldigt viktigt för mig. Diabetes ska inte hindra att man reser världen runt, och egentligen gör den inte det. Men jag värderar trygghet så väldigt högt och vill inte ha för långt till hjälp om jag behöver den. Därför uppskattar jag semester i Sverige ännu mer nu än tidigare.

IMG_0368

Vi tältade på Grännas camping och det var första gången vi tältade med barnen. De var överförtjusta i att sova i tält. Det är ju så mysigt och speciellt. Det gör vi absolut om nästa sommar. Vi låg i tältet och läste bok och lyssnade på andra som gick förbi utanför. Speciellt Gabriel har så många frågor om allt möjligt och spekulerar kring allt det nya han upplever.

IMG_0393En gammal lada i den perfekt grå tonen!

Visingsö är ett riktigt bra tips för er som vill semestra miljövänligt! Vi hyrde cyklar på ön och cyklade runt till olika platser. Bland annat till en KRAV certifierad gårdsbutik där jag köpte en fin tygkasse och honung från gården. Just att cykla runt en ö var väldigt populärt hos barnen. Vår femåring cyklade bakom mig på en såkallad påhängscykel och vår treåring satt i en låda på en lastcykel. Alla nöjda och glada.

IMG_0354Ett försök till en familjebild.

Visingsö är precis hur vackert som helst och ekologisk mat och fika är lätt tillgängligt vilket gör det till ett extra uppskattat resmål! Annars tycker jag det brukar vara en utmaning att hitta just bra mat när en är iväg på semester vilket gör att när vi är på semester så frångår vi det ibland. Jag brukar se till att alltid fråga på restauranger och caféer varför de inte har ekologiskt om det är något jag saknar så att de får sig en tankeställare och förstår att efterfrågan finns.

 

 

 

One thought on “Semester i Sverige”

  1. Hej!

    Tänkte höra om du har tips på ett bra miljövänligt maskindiskmedel?
    Vänliga hälsningar Kristina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.